A kipufogónk elhasználódásának története.
Ha már cserés, akkor legyen szép és jó is egyben.

A kipufogó rendszer az autónak azon része, amely ki van téve mindenféle természeti, kémiai és fizikai erőtételnek. Ennek eredményeként elég könnyen tönkre megy, főleg a silányabb minőségű olcsó "akciós" alkatrészek, ezért aztán elkezdtem keresgélni különböző gyártókat, és azokról véleményeket olvasgatni. Amikor már kezdtem feladni, mondván, hogy ha ennyire nehéz egy tényleg minden szempontból jót találni, amire nem kell egy kissebb vagyont rákölteni, akkor legyen a legolcsóbb, aztán cserélgetjük mint a koszos zoknit.

Ám egyik barátomtól kaptam egy tippet, hogy keressem meg az ismerősét, Kis Zoltánt, aki neki is készített már kipufogó dobot és teljes megelégedettséggel használja. Igaz nem Meriván, hanem egy Zafirán, de gondoltam ha már egy család, akkor érdemes lehet megkeresni az úriembert.

A Kis Zoltánról azt kell tudni, hogy Ő az a Srác, aki kipufogó dobokat készít, pontosabban, alakít át a gyári kamrás-reflexiós rendszerről, fojtás nélküli kipufogóvá "KZ Kipufogó" néven, több szerviz tevékenység mellett.

Beszéltem a Zoltánnal, és az Én 1.7 CDTI motorral szerelt Merivámhoz hasonló dobot is készített már, azt egy 1.7 CDTI Zafira alá, és annak a fogyasztása 0,7l/100km különbséget mutatott mínuszba. A Zoli kb 0,5-1l fogyasztás csökkenést vizionált az autómnál. Mondanom sem kell, ez azért egy olyan szám ami felpezsdíti az ember vérét.
Ha mindez meg még nem lenne elég, Zoltán elmondta még, hogy a kipufogó dobjai egyedi darabok, mindegyik kap extra korrózió védelmet kívül-belül, igény szerint választható díszvéget, és műhelyében akár fel is szereli az autóra, vagy csomagküldővel ki is szállíttatja.
Az általa kínált kipufogó dob ára pedig közel azonos az autósboltokban kapható prémium besorolású dobok árával, csak ugye teljesen snassz sorozat gyártott, mindenféle plusztól mentes alap dobok.

Mindez egyben olyan lökést, adott, hogy le is egyeztettem vele, minden apró részletet, és hamarosan az Én Merivámon is "KZ Kipufogó" fog szolgálni.

Folytatás hamarosan, mihelyt az autó alá kerül a szépség.

----------

Frissítés 2021.04.28.

Már úton van a kis csöppség, nagy izgalommal várom. Elmondás alapján aki már látta, azt mondta nagyon szép.

----------

Frissítés 2021.05.04.

Már a szállítónál van a dob, így kaptam egy kis ízelítőt. Hát azt kell mondjam már nagyon raknám fel ezeket látva.

Szépen festett a vége polírozott.

A DTM jellegű polírozott vég.

----------

Frissítés 2021.05.16.

Miután végre megérkezett a kipufogó dob, eltelt némi idő, mert közben behúzta kedves párom az autót, de végre felkerült a helyére.

Már önmagában egy mestermű kinézetét keltette

Miután nagy nehezen felkerült a helyére, mert nem volt egy sima csere, de erről majd jön külön egy cikk mert több érdekes dolgot is meg fogok mutatni. Szóval olyan bizsergés kapott el, amelyet tinédzser koromban éreztem utoljára, amikor az első igazi randimra készültem.

Vagány és egyben szép is lett a #Gömbi popója !

Ne is mondjátok, IGEN tudom lemoshattam volna, de két zápor között így pont volt időnk pózerekdni egyet az új popóval.

Egy szóanak száz a vége, nekünk már így megérte.

Mondhatnánk azt is, hogy #azanyja 

Itt azonban nem állunk meg, jövünk még a teszttel is.

Ugye mindenkiben adódik a kérdés, oké oké de most akkor jó ez a dob? 

Ezt boncolgatjuk a folytatásban hamarosan !

#merivaklub #MerivaKlubHungary #KZdob #kzKipufogó