A matrica felragasztáshoz gondoltuk, hogy nyújtunk egy kis segítséget, mivel biztos, hogy nem mindenki ragasztott már hordozós vágott matricát és a ragasztást, könnyen el lehet tolni, és akkor jöhet az újabb rendelés.

De előzzük ezt meg, hiszen Mi sem szeretnénk, ha a rendelt matricák az autóra kerülés előtt már a kukában landolnának és csak egy rossz szájíz maradna utánuk. Szeretnénk, ha a matrica mindenkinek örömöt adna.

Nézzük, hogyan is működik.

A vágott, öntapadós matricák 3 részből állnak. Van egy alap papír alapú fényes bevonatú hordozó, amelyen az öntapadó matrica van. Ezen az alapon vágják ki a gyártók, ez akadályozza meg, hogy a matrica ragasztója szennyeződjön. Van egy áttetsző hordozó, amely a legfelső réteg, ennek az a szerepe, hogy az öntapadós matrica a vágás után, a felragasztásig megtartsa a kívánt pozíciót a mintában. Ezzel együtt kell felragasztani a kívánt helyre. Utoljára hagytam a legfontosabbat, a két hordozó réteg között az öntapadó matrica van, amely az éppen vele végzett művelettől függően, vagy az alsó, vagy a felső hordozón kell legyen.

A vágásnál kell a papír alapú hordozón legyen az öntapadó matrica alapanyag, felhelyezésnél az áttetsző hordozón kell lennie a matrica teljes felületének. Ezért előkészítésnél figyelni kell, hogy a papír hordozót amikor eltávolítjuk ne maradjon rajta semmi a matricából, amikor távolítjuk el róla, figyelni kell, hogy minden átragadjon, ha valami lehúzás közben ott maradna, akkor az a lehúzás közben egy visszanyomás mozdulatával át kell ragasztatni.

 A matrica előkészítéséről itt van egy gyakorlati bemutató:

Felragasztásnál figyelni kell, hogy a felület por és zsír mentesítve legyen ! Koszos felületre nem ragad megfelelően a matrica és elválik, a ragasztó pedig szennyeződik és még egyszer nem felhasználható már.

 

Ilyen felületre SOHA NE ragaszd a matricát !

Tisztítsd alkoholos ablak tisztítóval, hogy zsír és por mentes legyen.

 A matricát az áttetsző hordozóval együtt ragasszuk fel a kiválasztott területre. A pozicionálást egyszer van lehetőségünk megtenni, ha a matrica bármely része felragad a felületre. Amíg csak a hordozónak egy pici része ragadt csak fel addig azt lehet mozgatni, de a matrica ha leragad valahol, akkor már NE mozgasd. Simoigató mozdulatokkal nyomd a matricát a helyére.

 A végén miután jól lesimítottuk a hordozóval a matricát, a hordozót óvatosan húzzuk le a felületről. Ha ezzel meg vagyunk akkor készen is van a matrica felhelyezése.

 

Ha még nincs matricád, akkor kattints  IDE !